Híreket mondunk

kutyaiskola időpontváltozás
2023.03.03.

Kutyaiskola időpontváltozás!

Kedves Tanulóink!
Márciustól szombatonként délelőtt 10 órától várjuk a tanulni vágyókat szeretettel!
Természetes anyagokból és valódi húsból álló eledel és kiegészítő termékek is folyamatosan kaphatóak!

Üdvözlettel:
Buksi kisállatfarm
Szeged, Gerle u. 57.
+36(30)943-4570

a kutya 10 kérése
2023.01.06.

A kutya 10 kérése

 1. Minden elválásunk - még ha rövid időre is hagysz magamra - fájdalmas nekem. Kérlek vedd ezt fontolóra, mielőtt magadhoz veszel!
 2. Ne szidj, és ne büntess szigorúan! Neked van munkád, szórakozásod, barátaid és céljaid, de nekem csak Te vagy!
 3. Kérlek, adj időt arra, hogy megértsem, mit vársz tőlem!
 4. Mielőtt megütnél, gondolj arra, hogy könnyedén összeroppanthatnám a kezedet, mégsem tennék ilyet soha!
 5. Kérlek, néha beszélj hozzám! Ha szavaidat nem is értem, a hangodat és a hangsúlyaidat jól ismerem.
 6. Gondolj arra, hogy valaha én is szabadon éltem! Engedd, hogy időnként erdőn-mezőn mozoghassak, ez jót tesz neked is.
 7. Kérlek, se sajnáld tőlem a jó falatokat! Legjobban akkor ízlenek, ha Tőled kapom, s igyekszem megszolgálni érte.
 8. Te vagy az én gazdám, és nem mások. Ezért kérlek, ne kényszeríts arra, hogy idegeneknek is szót fogadjak, vagy bohóckodjak nekik, s ne alázz meg előttük!
 9. Ne feledd, hogy idővel nekem is kialakulnak az egyéni tulajdonságaim, szokásaim és érzelmeim! Fogadd el, hogy számomra ezek ugyanolyan fontosak, mint Neked a sajátjaid!
 10. Kérlek, gondoskodj rólam, ha beteg, vagy öreg leszek, hiszen Te is öreg leszel egyszer!
kutyaiskola
2018.11.06.

Szombatonként újraindul a kutyaiskola

Örömmel értesítjük kedves Vendégeinket, hogy elkészültünk a felújítással és így újraindul a szombatonkénti kutyaiskola. Minden szombaton 14 órától ismét várjuk Önöket a kutyaiskolában. Nyitvatartásunk változott. Az új nyivatartási idő 8-17 óráig tart. 12 ás 13 óra között ebédszünetet tartunk. Szeretettel várjuk régi és új vendégeinket, a tanulni és kikapcsolódni vágyó gazdikat és kutyusokat!

felújítás
2018.09.12.

Átalakítás!

Tisztelt Vendégeink!
A kutyaiskola felújítás miatt zárva tart. Várhatóan októberben nyitunk újra.

A többi szolgáltatás változatlanul üzemel.

Az átalakítás ideje alatt szíves türelmüket kérjük.

vasárnapi programok kezdő időpontja
2015.09.10.

Időpont változás

Ezentúl a közös óvoda, iskola, szocializáció, játszóház, beszoktatás vasárnaponként 10.30-kor kezdődik. Azoknak akik szeretnének szófogadó, együttműködő, játékos, aranyos társat maguknak. Egyéni órák más időpontokra is egyeztethetők. Szeretettel várjuk régi és új vendégeinket!

hajvágás
2013.11.25.

Állásajánlat

Megnövekedett feladataink ellátására folyamatosan keresünk kutyakozmetikust és kiképzőt, alkalmi és állandó munkára is. Kérjük, hogy rövid bemutatkozó leveled, szakmai önéletrajod és referenciáid csatolása mellett küld el e-mail címünkre.

Kisállatok gondozásában gyakorlattal rendelkező egyetemisták, főiskolások jelentkezését is várjuk!

a Buksi kisállatfarm a facebookon
2013.11.25.

Buksi a Facebookon is

Értesítjük kedves vendégeinket, hogy a Buksi kisállatfarm a Facebook közösségi oldalon is elérhető. Minden érkező jelölést szívesen visszaigazolunk. Szeretnénk kihasználni ezt az új lehetőséget, hogy vendégeinkkel még szorosabb kapcsolatot tarthassunk és a Buksi kisállatfarm információit még hamarabb eljuttathassuk Önöknek.
A profilunk az alábbi hivatkozáson keresztül érhető el: Buksi kisállatfarm

World Dog Show Budapest 2013.
2013.04.29.

World Dog Show Budapesten

2013. május 16-19. között Budapesten rendezik meg a várhatóan 100.000 látogatót megmozgató Kutya Világkiállítást. Az év legnagyobb kutyás rendezvénye a Hungexpo kiállítási területen lesz látható a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) rendezésében. Hazánk nem először ad otthont ilyen rangos rendezvénynek, hisz a MEOE szervezésében már 1971-ben volt Budapesten, Magyarországon, a világ országai közül elsőként(!) olyan nemzetközi kutyakiállítás - a Vadászati Világkiállítás keretein belül -, ahol „FCI Világgyőztes” cím került kiadásra.
1996-ban Ausztria és Magyarország (Bécs és Budapest helyszínnel) közösen rendezte a világkiállítást, melyen 10.000 kutyát mutattak be. 2008. évben rendezett budapesti Európa-kutyakiállításon 14.925 kutya vett részt 61 országból.
A 2013-as évben még nagyobb rendezvényre készül a MEOE: 20-30.000 kutyát és közel 60.000 embert várnak a májusi világkiállításra. Ez lesz Magyarország második legnagyobb rendezvénye a Forma 1 után 2013-ban.
A kutyakiállításon nemcsak a kutyák küllembírálata fontos, de az egészség és a megfelelő viselkedés is, melyek mind a komoly tenyésztői munka alapjai. Természetesen a MEOE mint minden rendezvényével, ezúttal is szeretné felhívni a látogatók figyelmét a felelős kutyatartás fontosságára: csak az tartson kutyát, aki megfelelő körülményeket és foglalkozást tud biztosítani a számára.
A szépségkiállítás mellett egyúttal kutyás sportprogramokra is sor kerül: obedience világbajnokságra, frisbee világkupára, őrző-védő, agility, dogdancing és egyéb bemutatókra.
A rendezvény területén a MEOE lehetőséget biztosít a kutyák mentésével foglalkozó szervezetek megjelenésére is.
További információ: http://www.wds2013.hu/hu

kutyaiskola
2013.04.03.

Szerdánként újraindul a kutyaiskola, a kutyaovi és a játszóház

Közkívánatra minden szerdán 18 órától újraindul a kutyaiskola, a kutyaovi és a játszóház. Természetesen a régi időpontok változatlanok (szombat és vasárnap 10.30). Szeretettel várjuk régi és új vendégeinket, a tanulni és kikapcsolódni vágyó gazdikat és kutyusokat!

kutyaovi Buksiéknál
2013.03.25.

Folyamatosan várjuk az ovisokat a Buksiban!

Várjuk nagy szeretettel a már kötelező oltásokkal rendelkező kis ebkezdeményeket az oviban, mellyel megalapozhatjuk a további képzést és elősegíthetjük a kölykök szocializálását.
Egyelőre nem gondolkodsz komolyabb képzésben, csak egy jót játszanál a kutyáddal, vagy szeretnéd látni, ahogyan biztonságos, kontrollált környezetben kortársaival hancúrozik?
Nem is találhatnál jobb lehetőséget, mint a mi kis óvodai részlegünket! Aztán pedig úgyis megjön a kedved a sulihoz.
A kicsi mindent megrágcsál, rosszalkodik, ugat egész nap, próbálgatja az erejét? Háborús övezetet alakít ki a kertben, lakásban?
Nálunk kellemesen elfárad a sok játékban, csak győzzék a kedves gazdik hazavonszolni a kimerült kis ebet!
Nap mint nap találkozhatunk tetszőleges méretű és korú kutyákkal az utcán, akik az életüket nem féltve próbálják letépni a pórázt magukról, csak hogy átrohanhassanak az utca túloldalán lévő másik kutyához akár játszani, akár elpusztítani azt. Sokszor sajnos ez azért van, mert még életében nem szimatolhatott meg egy másik kutyát úgy igazán, sosem játszhatott vele, azt sem tudja, mi az, hogy kutya. Nálunk megtanulja az ifjonc, hogy mit kell kezdeni a másik négylábúval a különböző szituációkban. Megtanulja, hogyan szabad a másik kutyát megközelíteni, hogy mikor lehet játszani, mikor kell elkerülni a másikat, megtanulja hogyan viszonyuljon az idősebbekhez, fiatalabbakhoz, kisebbekhez, nagyobbakhoz, de akár a másik emberhez is. Egy szóval megtanulja a saját nyelvét, megtanulja, hogy hogyan viselkedjen kutyául, amit egyedül a kertben, vagy a lakásban képtelen lenne.
Végül, de nem utolsó sorban, ahány gazdi, annyiféle praktika kering a kutyák etetésével, gondozásával, ápolásával kapcsolatban. Ezek többsége többet árt, mint használ. Sok gazda úgy érzi, hogy ha már 2 hete van kutyája, elolvasott ezt azt, máris szakértő lett. Szeretnénk ezeket a városi legendákat eloszlatni és szakszerű tanácsokkal ellátni a gazdákat, hogy már kölyökkorban kialakítsunk egy megfelelő etetési és ápolási kultúrát és a gazdik egy új, tudatos réteget alakíthassuk ki.

Amit biztosan kínálunk:

 • Elkerített, biztonságos terület a kicsiknek szakértő felügyelettel a biztonságos, önfeledt hancúrozásért.
 • A kutyák igen korai, stabil alapokon álló szocializálása, beillesztése idegen „falkába”.
 • Rengeteg játék, amibe természetesen belecsempészünk itt-ott némi oktatást.
 • A gazdikkal személyre és kutyára szabottan megbeszéljük, milyen a kutya egyéni temperamentuma, milyen formában képzelhető el az egyéni, vagy csoportos oktatások a továbbiakban.
 • Egyéni problémák orvoslása, észrevételek, óhajok-sóhajok megbeszélése (kocsiba, szállító box-ba szoktatás, szobatisztaság stb.).
 • Ismerkedünk a KLIKKERREL!
 • A gazdikba titokban rögzítünk egy speciális igényt, ami arra készteti őket, hogy minél komolyabb szinten elkezdjenek érdeklődni eleinte a hobbi szintű kiképzés iránt. Később a fellépések, bemutatók szintjén felmerülő vágyat plántáljuk el bennük, majd ellenállhatatlan, kényszerű hajlamot ébresztünk bennük a vizsgázás iránt.

Elképzelhető kellemetlen mellékhatások:

 • A kutya kritikán aluli módon elfárad, és otthon nem akarja rágni az ajtófélfát.
 • A kis ebecske semmiképp nem akar hazamenni.
 • Állandóan a nyomunkban jár, hogy a gazdi lássa el őt feladattal.
 • Ellenállhatatlan vágy kialakulása a klikker hangja felé.
 • Zsákmányos, apportos kutyáknál krónikus labda-itisz.
 • Az utcán sétálva ránk tapadó szemek a jól nevelt kis kölyök kutya láttán.
 • További szörnyűségek, amiket le se merünk írni. :-)

Vigyázat, függőséget okoz!

klikker alaptanfolyam Buksiéknál
2013.03.11.

Kedves Gazdik! ... (klikker alaptanfolyam Buksiéknál)

Képzeljétek! Már néhány hete folyamatosan hordanak minket a Buksis alapfokú tanfolyamra! Mit ne mondjak a gazdiknak is van mit tanulniuk, de a jelek szerint elég szorgosak. Tudtunk már eddig is ezt meg azt, de most jött az új oktató és mondja a gazdinknak, hogy mit csináltassanak velünk! Képzelhetitek..., alakulnak itt ki olyan káoszok és hozta a fura hangú masináját.
Az emberek azt mondják klikker, ezzel recsegtetik a fülünket. A kutyáiról szót se ejtsünk, különösen az a barna, pörög itt össze-vissza, keresztbe kasul. Sokszor dicsérgetik, biztosan ügyes csak néha nehéz követni.
Ahogy viszont telnek a hetek, azt kell mondanom, kezdünk egymásra hangolódni. Egészen jól együtt tudunk dolgozni, egyre flancosabb mutatványokat tudunk végrehajtani a gazdinkkal együtt

Szaporodnak a kutyaoviba járó aprónépek is, van itt annyi játék és szaladgálás...
Egyenlőre ennyi helyzetjelentést tudtam adni, az egyre ügyesedő csoportról. Hamarosan azonban újra jelentkezem az ovisokkal és egyéb tutiságokkal a suliból!

Sziasztok!

az ivartalanításról
2013.02.06.

Ivartalanítási kampányt szerveztek a szegedi állatorvosok

„Táskában kidobott kiskutyák, kertbe behajított kutyatestvérek jelzik: sokan az éj leple alatt szabadulnának a nem kívánt kisállatáldástól. Az állatkínzásnál viszont létezik egy humánusabb megoldás a váratlan kölyökalom megelőzésére: a házi kedvencek ivartalanítása.

- Mici és Szüri, anya és lánya. Nem szeretnénk több kismacskát, ezért döntöttünk a petefészkük eltávolítása mellett - mondták az ivartalanításra előborotvált macskák gazdái tegnap az egyik szegedi kisállatorvosi rendelőben. Több szegedi állatorvos egy hónapos kampányt indított: február 22-éig olcsóbban ivartalanítanak.

- Nyugodtabb lesz az állat, könnyebb lesz vele együtt élni. Statisztikai adatok igazolják, hogy az ivartalanított nőstények kevésbé hajlamosak az emlőrákra - érvelt az ivartalanítás mellett Rengei Antal. A Szegedi Kisállat-Ambulancia szakállatorvosa kifejtette: a gazdák 95 százaléka nem tenyésztő. A menhelyek zsúfoltak, kár az utcára gyártani a kisállatokat. Tévhit, hogy az állatok jólétéhez a szülés is hozzátartozik. Ennek semmilyen valós alapja nincs - fogalmazott Rengei Antal.

Megtudtuk: a tüzelő kutyák és macskák viselkedése megváltozik, ami olykor veszélyes és kellemetlen lehet a gazdákra nézve. A nőstény állatok időskori gennyes méhgyulladása gyakori. Ezt a természetes hormonális változás hozza, függetlenül attól, fialt-e vagy sem. A gyulladástól az állatok életveszélyes állapotba kerülnek, amit az ivartalanítással el lehetne kerülni - magyarázta az állatorvos.

Rengei Antal a február 22-éig tartó kampányról elmondta: az állatorvosok a beavatkozások árából átlagosan 30-35 százalékot engednek. Az ivartalanítás súlytól is függ: a legkisebb állatokat már 8000 forintért, míg a legtestesebbeket 35 ezer forintért szabadítják meg ivarszervüktől. Megtudtuk: a házi kedvencek a műtétből jellemzően másnapra felgyógyulnak, pár napig antibiotikumot kaphatnak.”

(szerző: Segesvári Csaba, az eredeti cikk a delmagyarorszag.hu oldalon olvasható.)

XVIII. Nemzeti Galamb- és Kisállat Kiállítás Gyomaendrődön
2013.01.30.

XVIII. Nemzeti Galamb- és Kisállat Kiállítás Gyomaendrődön

2013. február 2-án és 3.-án, az MGKSZ 243. sz. Gyomaendrődi Egyesülete megrendezi a XVIII. Nemzeti Fiatal Galamb és Kisállat Kiállítást, a Magyar Autosex Tyúkgalamb Tenyésztők Fajtaklubja és a Parókás Tenyésztők Fajtaklubja segítségével.

Időpont: 2013.02.02 - 2013.02.03

Helyszín: 5500 Gyomaendrőd, Szabadság-tér 1; Varga Lajos Sportcsarnok épületében, Békés megye

Tervezett napi programok:

 • Ünnepélyes megnyitó: 2012 február 2. - 10.00
 • A győztesek díjkiosztója: 2012. február 3. - 12.00

A rendezvény nyitva tartása:

 • 2012.02.02. (szombat) : 08.00 - 18.00
 • 2012.02.03. (vasárnap): 08.00 - 14.00

A RENDEZVÉNY BELÉPŐJEGY VÁSÁRLÁSÁVAL TEKINTHETŐ MEG!

További részletekről érdeklődni a helyszínen!

Érdeklődni:
Kopcsek László (főszervező)
Tel.: 0620-423-6454

www.fesztivalszovetseg.hu/index.php?kezd=0&kod=718&modul=programok

jogszabály az állattartásról
2013.01.22.

Tudtad?

Az Alkotmánybíróság kimondta, hogy az önkormányzatok már nem korlátozhatják a helyi állattartási rendeletben az ingatlanonként tartható ebek számát.
A gyakorlatban jelentkező probléma az, hogy az önkormányzatok többsége a mai napig nem tud a 146/2011. (XII. 2.) Alkotmánybírósági határozatról és sorra indulnak eljárások a helyi állattartási rendeletben előírt darabszám felett tartott ebek miatt gazdáik ellen. Holott már az Alkotmánybíróság említett határozatának kihirdetését, vagyis 2011. december 2. napját követően módosítani kellett volna az önkormányzati rendeleteket.
Sajnálatos, hogy ez eddig nem történt meg, csak nagyon kevés esetben. Érdemes felhívni a figyelmet arra is, hogy az Alkotmánybíróság határozata mindenkire - a bíróságokra is - kötelező, így az említett alkotmánybírósági határozatra bíróság előtt is lehet hivatkozni a jövőben.
További érdekes, állatjogokkal kapcsolatos cikkek olvashatóak az Állatjogi Klinika facebook oldalán.

klikker tanfolyam
2013.01.13.

Klikkeres alaptanfolyam indul

Sokat ugat a kutya otthon? Agresszív? Félős? Engedetlen? Igazi rosszcsont?
A tanfolyam végére mindezen jelzők csak a múltat idézik majd fel!
A tanfolyam keretein belül megtanulhatják a gazdák, hogyan váljanak falkavezérré, hogyan építsenek ki egészséges kapcsolatot kutyáikkal. Játékos formában, szinte észrevétlenül tanulják meg az alapvető engedelmességi feladatokat póráz, szájkosár, bántalmazás nélkül, kizárólag pozitív megerősítéssel! Behívás, pórázon vezetés, póráz nélkül vezetés, ültetés, fektetés, élelem megtagadás, csoport kerülés, városi ingerekhez szoktatás.
Kezdő időpont: 2013.01.19-20 (szombat és vasárnap) délelőtt 9 órakor
A részletes tájékoztató innen letölthető.

állás - klikker tréner
2012.11.27.

Állásajánlat - klikker tréner

Megnövekedett feladataink ellátására, folyamatosan keresünk önálló csoport vezetésére alkalmas klikker trénert, részmunkaidőben is. Kérjük, hogy rövid bemutatkozó leveled, szakmai önéletrajzod és referenciáid csatolása mellett küld el e-mail címünkre!

német juhász vb Ausztriában
2012.09.22.

Német juhász világbajnokság

Október 3. és 7. között a „Weltunion der Schäferhundvereine” szervezésében 25. alkalommal kerül megrendezésre a német juhászok legnagyobb megmérettetése az ausztriai Steyr-ben, ahová 50 országból várják a versenyzőket. A verseny őrző-védő és fegyelmező részeit a stadionban kísérhetik figyelemmel a nézők, míg a nyomkövetés egy közel 250 hektáros területen zajlik majd.

pollenallegria
2012.09.21.

Pollenallergia

Lassan „népbetegség” lesz a kutyáknál is a pollenallergia!
Az idei forró nyáron, a természet csodálatos virágpompával kápráztatott el minket. Ilyenkor vidám madárcsicsergés, méhek zümmögése nyugtatja idegeinket, a levegő telve kellemes virágillattal és pollennel! Kutyánk meg ahelyett hogy jól érezné magát, vakaródzik, rágja magát. Neki a nyár az allergiát hozta ajándékba.
Sok kutyatulajdonosnak még újdonság, hogy a kutyák ugyanúgy szenvednek a pollenallergiától, mint az emberek, évről évre többen és többen. Kora tavasztól késő őszig fordulnak elő az erre az okra visszavezethető esetek, mégis a legtöbb megbetegedés a parlagfű virágzása idején fordul elő.
A hazánkban fellelhető kutyafajták közül a West Highland White Terrier, Labrador, Golden Retiever, Berni Pásztor a legérintettebb, de bármely más fajtánál is előfordul.
Jellegzetes klinikai tünetek:

 • egész testre kiterjedő bőrviszketegség
 • lábvégek nyalogatása
 • pofák, fültájék dörzsölése
 • mellkas-tájék fokozott irritációja
munkakutya VB Zalaegerszeg
2012.09.20.

Világbajnok munkakutyák

Munkakutya-világbajnokság kezdődik csütörtökön Zalaegerszegen mintegy 35 ország 134 versenyzőjének részvételével. A versenyek a városi labdarúgó-stadionban, a sportcsarnokban és a város környékén, több mint 400 hektárnyi területen zajlanak.

napallegria
2012.07.03.

Meleg- és napallergia kutyákon

Már a kutyákat is fenyegeti a meleg- és a napallergia. Elsődlegesen a nyakon, mellkas, hason keletkező apró kiütések, amik hirtelen is jelentkezhetnek. Később gyulladásba jöhet az egész tájék, akár el is gennyesedhet. És senki nem tudja mi történt.
Védekezés, ha már tudjuk hogy, érzékeny erre a kutyusunk, immunerősítés. Tartsuk árnyékos, hűvös helyen (szoba) és napközben korlátozott ideig tartózkodjon a napon.
Kezelés: sajnos még sok állatorvos sem igen találkozott ezzel. Betadinos kezelést javasoltak eddig. Elképzelhető hogy, lassan (hónapokig) gyógyul, ha az okokat nem tudjuk csökkenteni. Mindenkinek érdemes jobban odafigyelni! Az embereknél már régóta ismerjük.

Hőguta ellen
2012.06.27.

Hőguta ellen

„Kutyuskák itt a nyár!
Védjük ki a hőgutát.

Bújjunk a bokrok alá.
Mintha a gazdi is így
AKARNÁ!!!!!!!

Ha nem...
Öntsön nekünk
Friss vizet.

Hisz ha szomjas,
Ő is ezzel frissíthet.”

(Szücsi)

hasznos tanácsok 3.
2012.05.23.

Mit egyen a kutyánk?

A jobboldali „Letöltés” mezőben elérhetővé tettük a hasznos tanácsokat tartalmazó sorozatunk legújabb fejezetét, ami a kutya etetéséről szól.
Íme egy kis ízelítő:
„A kutyák alapvetően húsevő állatok, ezért táplálékuk fő alkotóelemei a hús, illetve a különböző állati eredetű tápanyagok (tojás, tejtermék, zsír, kötőszövet stb.). Mindezek mellett, a kutyák olyan sikeresen alkalmazkodtak az emberrel való együttéléshez az elmúlt 100-150 ezer év alatt, hogy manapság táplálékukat jelentős részben növényi eredetű alapanyagok is alkotják (gabonafélék és zöldségek). Ezt bizonyítja az a tény, hogy bélcsatornájuk arányaiban is jóval hosszabb, mint a kizárólag hússal táplálkozó állatok emésztő rendszere (pl. macskák), és fejlettebb vakbéllel is rendelkeznek, ami pedig azoknak a baktériumoknak ad otthont, amelyek a nehezen emészthető növényi anyagok lebontását végzik.”
A folytatáshoz/letöltéshez kattintson ide!

kutyaiskola
2012.03.28.

Szerdánként újraindul a kutyaiskola

Közkívánatra minden szerdán 18 órától újraindul a kutyaiskola. Természetesen a régi időpontok változatlanok (szombat és vasárnap 10.30). Szeretettel várjuk régi és új vendégeinket, a tanulni és kikapcsolódni vágyó gazdikat és kutyusokat!

a kutya nevelése
2012.02.21.

Neveletlenek?

A kutyanevelésnek egyébként létezik egy törvénye, ami három egyszerű dologból áll: három dolog van, amit meg kell adnunk a kutyának és három dolog van, amit cserébe el kell várnunk tőle. Biztosítanunk kell számára a testmozgást, fegyelmeznünk kell és szeretet vagyunk kötelesek adni neki. Ha ezt a hármat megtesszük, akkor kedvencünk gondolkodás nélkül megadja számunkra, amire szükségünk van: bizalom, tisztelet és hűség. Ha ezen elvek szerint neveljük kutyánkat, akkor még a póráz is feleslegessé válhat.

madár etetés télen
2012.02.09.

Téli madáretetés

A téli etetés időszaka késő ősztől kora tavaszig tart. Hazánkban szerencsére továbbra sincs szükség az egész éves etetés gyakorlatának bevezetésére, ezért a költési időszak április elejei kezdetével fejezzük be a kert madarainak etetését. Ha madáretetőt szeretnénk kihelyezni, akkor folyamatos legyen benne eleség, mert ha nincs benne étel, és már megszokták az odajárást a madarak, nehéz helyzetbe kerülhetnek táplálékszerzés szempontjából, vagy el is pusztulhatnak. Madaraknak adható eleségek: nem sózott, nem pirított, magas olajtartalmú fekete (ipari) napraforgó, köles, muhar, tavalyi tört dió, pintyeleség vagy cinkegolyó (állatkereskedésből), nem sós vagy kifőzött szalonna, lágy sajt, alma (szúrjuk fel bokrok és fák ágcsonkjaira, de néhány szemet a talajra is tehetünk), főtt rizs, főtt tészta, levesben főtt zöldségek.

téli kutya
2012.02.07.

Etetés „kutya hidegben”

Tél folyamán a kutya szervezetének több energiára van szüksége, oda kell tehát figyeljük, hogy mit etetünk vele, magasabb energiatartalmú tápot kell biztosítsunk. A kutya télen átlagosan 25 százalékkal több táplálékot fogyaszt, mint nyáron, épp azért több energiára van szüksége, hogy a biológiai hőt jobban meg tudja termelni. Ezért javasolt a normál aktivitású kutyáknál is téli időszakban aktív kutyák számára készített tápra váltani. Javasolt a kutyatápba etetéskor meleg vizet tenni (amennyi szükséges a táp mennyiségéhez) és egy kis étkezési zsiradékot, mely pótolja a napi folyadék/kalória mennyiséget. Ha a nyári rendszer alapján etetjük a kutyánkat télen, akkor először folyamatosan fogyni kezd, a fogyással együtt fázni fog, majd teljesen leépül és elpusztul. A kertben tartott házi kedvenceknél arról sem szabad megfeledkezni, hogy télen az állatok vize hamar megfagy. Sűrűn nézzük meg a vizes edényét, és ha kell, cseréljük!

ebadó
2012.01.10.

Ebadó

A január 1-től hatályba lépett ebadó a gondatlan kutyatartás megszüntetésére szolgál. Viszont van néhány kivétel az adó alól, mint például: magyar kutyafajták, törzskönyvezett, mentő-, jelző-, vakvezető, rokkant segítő, vagy terápiás kutyák, az ivartalanított és a menhelyről befogadott ebek. Az alapesetben fizetendő összeg évi 6000 Ft, míg az agresszívnek minősített kutyák után akár évi 20000 Ft-ot kell majd fizetni. Az agresszív kutyát nem fajtája alapján ítélik meg, hanem a viselkedése, ill. az okozott sérülés alapján. Szegeden nem szabnak ki ebadót!

kutyaovi
2012.01.02.

Kutyaóvoda, kutyaiskola

„Döntött a család, kiskutyát vesznek,
s ennek érdekében mindent meg is tesznek.
Böngészik a net-et, tenyésztőt keresve,
hogy rátaláljanak a számukra tökéletes ebre.
Megveszik a tálat és a kutyaházat,
játékot is kaphat, ettől majd elfárad.
Végre megérkezik, mindenki boldog,
apránként, de biztos jönnek a gondok.
Hangos a ház, a blöki sokat ugat,
felássa a kertet, s mindent felkutat.
Megrágja a cipőt, kaparja a falat,
sáros lábával a ruhánkon foltot hagy,
Tennünk kell érte, hogy ez másként legyen,
hogyha felnő ne csak szép, de okos is legyen!
A felelősség a miénk, hisz Ő „csak” egy kutya,
szeretettel várja Őt a kutyaóvoda.
És ha már az oviban jól beilleszkedett,
s az alapokat már tudja, előtte a cél nem más,
irány a kutyaiskola!
Itt nem csak Ő, de a gazdi is tanulhat,
barátokkal együtt játszva okosodhat.”

Szerző: P.A.

szilveszter
2011.12.25.

Szilveszter

„December 31 az év utolsó napja,
várja is az ország apraja és nagyja!
Mindenki boldog, az idejét nagyon várja,
mikor véget ér az óév utolsó órája.
Ünnepelnek vígan, durran a petárda,
s nem gondol szinte senki a szegény kutyákra.
Mint tudjuk, a blökik hallása éles,
az ilyen hangokra felettébb kényes!
A durrogástól, éles fénytől megrettennek, félnek,
s mivel ők nem tudnak, nevükben ÉN kérlek:
Vigyázzunk hát rájuk, hiszen ők a család része,
engedjük be legalább erre az estére!”

Szerző: P.A.

csodálkozó macsek
2011.12.18.

Állati dolgok

Hogy tényleg nyugodt, pihentető és stresszmentes legyen az ünnep, nemcsak magunkra, hanem házi kedvenceinkre is fokozottabban kell vigyázni. Így elkerülhetjük a karácsonyi baleseteket és azt, hogy (állatorvosi) ügyeleten töltsük az időnket.

 • Néhány tipikus karácsonyi növény - például a magyal, a fagyöngy, a mikulásvirág, a liliom - a házi kedvencek számára mérgező.
 • A hirtelen zajok - a pezsgő nyitása, a petárda- és lufirobbantás - sokkolhatják a kutyák, a macskák és valamennyi lakásban tartott állatot.
 • A karácsonyfa lehullott tűlevelei beleállhatnak a kedvence puha tappancsába, lenyelve pedig a torkába, ezért ajánlatos a szokottnál gyakrabban söprögetni.
 • A karácsonyfa alól mielőbb távolítsa el a csomagolópapírokat, valamint a kisebb, lenyelhető ajándékokat, és ne tegye elérhető távolságba az apró díszeket sem!
 • A fenyőfán a csillogó boák, szalagok főleg a macskákat ösztönözhetik játékra, ezért érdemes nem törékeny díszeket használni, és a fát biztonságosan kikötözni.
 • Még a különleges alkalomból se kínálja kedvencét alkoholtartalmú étellel, a számára mérgező csokoládéval, kávéval, romlott vagy odaégett maradékkal!
 • Tilos csirke- vagy pulykacsonttal kedveskedni kutyának, macskának! Különösen a hosszúkás,szálkásan törő csontok akadhatnak a torkán vagy a bélcsatornájában. A halszálka pedig végzetes lehet.
 • Bármilyen megszokottól eltérő táplálék hányást, hasmenést okozhat!

Szerző: Szűcs Imre

a jó lehelet titka
2011.12.11.

Az üde lehelet titka

„Nem eszik a kutyám, és büdi a szája,
Mit csináljak vele, hisz ez nem az ő hibája.
Ha nem rághat eleget, és csak maradékot eszik.
a fogkő a fogaira gyorsan feltelepszik.
Mit tehet a gazdi, hogy ezt elkerülje?
A kutyáját mindig BELCANDÓ-val etesse!
A fogaik így tiszták, a leheletük üde,
a szőre is szép fényes,
az igényes gazdi erre mindig kényes!”

Szerző: P.A.

karácsony
2011.12.04.

Karácsony

„Nyakunkon a karácsony, a gyermekek álma,
utazik a család a rokonságot körbe járja.
Mindenki örül, a napot nagyon várja,
mikor felvetődik e boldog hétvége egyetlen hibája:
A házi kedvencet hova is vigyék?
Hol az a hely, hol játszhat, szaladgálhat,
hol jellemét pallérozva szófogadóvá válhat.
S a tanulás után mi lehet még vágya?
Szépülhet ő is a kozmetikába.
Ha kedvenced a Buksi állatfarmra viszed,
biztos lehetsz benne, ebben Te is örömödet leled!”

Szerző: P.A.

kutyaház
2011.11.21.

Akció!

Jön a Tél és a hideg!
Ne hagyjuk megfagyni
Azt a szegény
EBET!

Itt a kihagyhatatlan lehetőség!

AKCIÓS kutyaház (Indigo Medium): 26.900 Ft
EXTRA hőszigetet, vírus, bolha, baktérium nem telepszik oly könnyedén bele mint a faházban, amit festhetek minden évben.
A tetőt szerkesztenem kell, hogy ne ázzon be.
A vizes deszkán alszik a kedvence?
Átfúj rajta a szél, mert a fa megért és elrepedt szegény!
Válasszuk inkább az amerikai űrtechnológiával készült házat!
Rendkívül tetszetős, nem kell festegetni, könnyű és imádják a kutyák is!

Az akció csak a készlet erejéig érvényes!

kullancsok
2011.11.04.

Kullancsveszély!

Sajnos minden jel arra mutat, hogy szinte az egész év során számolni kell a kullancsok jelenlétével. Jelenleg is elszaporodtak mindenfelé. A közelben kullancs okozta betegséggel már január végén találkoztak állatorvosok, sajnos a kullancsok nagy hányada hordozza a fertőzéseket!
Ezért hívjuk fel a az összes kutyatartó figyelmét a védekezés szükségességére. Tapasztalataink alapján a leghatásosabb módszer a kullancs elleni nyakörv és cseppek együttes használata, de sajnos egyetlen módszer sem nyújt 100%-os védettséget! Ezért kérjük, hogy szabadban tartózkodás után, ha találnak kullancsot, a lehető legrövidebb időn belül távolítsák el! Semmiképp sem szabad megnyomni a kullancsot, nehogy váladékát az állatba ürítse - ugyanis ez az, ami fertőzhet! Ezért nem jók a „befullasztásos” módszerek sem, amikor valamivel bekennénk, hogy kilökődjön. A mechanikai eltávolítás a helyes, ehhez többféle segédeszköz kapható állat- és humánpatikákban egyaránt.
Amennyiben kullancsot találtunk kutyánkban, fokozottan figyeljük az állatot! A kullancs által terjesztett, a kutyáknak fertőzést okozó betegségek közül a gyakorlatban kettő előfordulása gyakori.

Lyme-kór

Az emberen jelentkező betegséggel szemben a kutyán nem mutatkozik a fertőzés helyén bőrpír. Lappangási ideje néhány hét, sőt hónap is lehet.

A fertőzés gyanúját kelti:
 • Étvágytalanság
 • Láz
 • Sántítás; duzzadt, fájdalmas ízületek

A Lyme gyógyítható, 6-8 hetest kezelést igénylő betegség. A Lyme-kór ellen létezik védőoltás, amit a szezon előtt célszerű beadatni a kutyának.

Babesiosis (babézia)

Súlyos vérszegénységet okoz, kezelés hiányában végzetes betegség, néhány nap múlva elpusztul az állat! Azonnali állatorvosi beavatkozást igényel.

Tünetei:
 • Levertség, majd nagyfokú elesettség
 • Élelem, víz megtagadása
 • Láz, mely akár 42 C-fok is lehet

Sötétbarnára színeződött vizelet a vérfesték szétesése következtében. Fiatal, illetve legyengült immunrendszerű kutyáknál heveny légzési elégtelenség, illetve a vérkeringés teljes összeomlása azonnali halált okozhat. A kezeletlen babesiosis súlyos veseelégtelenséghez vezet, ez okozza végső soron az állat elpusztulását. Tehát ha bágyadtságot követően barnás színű vizeletet észlelünk, azonnal forduljunk állatorvoshoz! Azt tapasztaltuk, hogy a kutya többször is megfertőződhet ezzel a betegséggel. Mindezeket nem azért írtuk le, hogy riadalmat keltsünk: szeretnénk, ha segítségükre lehetnénk abban, hogy ezen súlyos betegségektől kedvencét megkímélhesse, és ha mégis bekövetkezne a baj, tisztában legyen a teendőkkel!

Holisztikus ikon
2011.10.04.

Holisztikus eledelek

A minden részletet figyelembe vevő, holisztikus szemlélet eredménye a Belcando, amely a kutyája életerejét, az összetevők természetes egyensúlyán keresztül őrzi meg. Így az értékes adalékok, mint a szőlőmagliszt és az azték zsályamag természetes tápanyag komplexként fejtik ki hatásukat. Ezek Omega 3 zsírsavakat és polifenolokat szállítanak a szabad gyökök ellen. A bennük megtalálható ballasztanyagok tökéletes egyensúlyban vannak és prebiotikus (életmegőrző) szerepet játszanak. Ezeket a hatásokat nem lehetne elérni, ha az egyes elkülönített anyagokat utólag adnánk az eledelhez.

Csípőlégy invázió
2011.09.16.

Csípőlégy invázió

A kutyák füle, orra, szeme ismét veszélyben!
A csípőlegyek képesek akár az egész fület megenni (idővel).
Képzeljük el! Élve felfalják a kedvencünket.
Milyen fájdalmas, idegesítő érzés lehet.
Tegyünk ellene, ne csak akkor kezeljük amikor már tiszta vér mindenük!
A megelőzés mindig hatékonyabb, humánusabb, olcsóbb megoldás.
Sokféle nyakörv, csepp, kenőcs kapható.
Legjobb a Neostomosan „megfelelő” hígításban használva néhány naponként, befújva akár az egész állatot.
Még a közelébe sem mennek a legyek, bolhák, kullancsok.
Nem csak az etetéssel fejezhetjük ki a szeretetünket!

a kutya 10 kérése
2011.09.09.

A kutya 10 kérése

 1. Minden elválásunk - még ha rövid időre is hagysz magamra - fájdalmas nekem. Kérlek vedd ezt fontolóra, mielőtt magadhoz veszel!
 2. Ne szidj, és ne büntess szigorúan! Neked van munkád, szórakozásod, barátaid és céljaid, de nekem csak Te vagy!
 3. Kérlek, adj időt arra, hogy megértsem, mit vársz tőlem!
 4. Mielőtt megütnél, gondolj arra, hogy könnyedén összeroppanthatnám a kezedet, mégsem tennék ilyet soha!
 5. Kérlek, néha beszélj hozzám! Ha szavaidat nem is értem, a hangodat és a hangsúlyaidat jól ismerem.
 6. Gondolj arra, hogy valaha én is szabadon éltem! Engedd, hogy időnként erdőn-mezőn mozoghassak, ez jót tesz neked is.
 7. Kérlek, se sajnáld tőlem a jó falatokat! Legjobban akkor ízlenek, ha Tőled kapom, s igyekszem megszolgálni érte.
 8. Te vagy az én gazdám, és nem mások. Ezért kérlek, ne kényszeríts arra, hogy idegeneknek is szót fogadjak, vagy bohóckodjak nekik, s ne alázz meg előttük!
 9. Ne feledd, hogy idővel nekem is kialakulnak az egyéni tulajdonságaim, szokásaim és érzelmeim! Fogadd el, hogy számomra ezek ugyanolyan fontosak, mint Neked a sajátjaid!
 10. Kérlek, gondoskodj rólam, ha beteg, vagy öreg leszek, hiszen Te is öreg leszel egyszer!
játszóház
2011.09.02.

Orvosság unalom ellen

Kedves Gazdi!
Gondolt már arra, hogy Kedvence mit csinál otthon napközben?
Míg ön dolgozik (egész nap)?
Alszik, fekszik, eszik, rágcsál, játszik, (egyedül) unatkozik, rosszalkodik?
Ha napi 5 km-t sétálnak együtt az sem elég egy fiatal, ereje teljében lévő kutyának.
Ezért találtuk ki az óvodát, napközit, játszóházat.
Ahol egész nap bújócskázhat, fogócskázhat, játszadozhat, kellemesen elfáradhat.
Ha heti 2 alkalommal megteheti, az Önnek is örömteli.
A Szomszédok sem fognak szólni.
Nincs kiabálás, nyüszítés, ugatás, ajtókaparás.
Mert a heti néhány játszóház kimeríti a felesleges energiát.

rágós téma
2011.07.24.

Rágós téma

„Nem eszik a kutyám.
Vajon mi baja?
Fáj a hasa?
Nem a hasa.
Rágna szegény de nem tud.
Fogkő van a fogán.

Mit tegyek?
Leszedessem, altatásban?
Mi lesz veled te drága.
Enni kellene!
Valami olyat.
Amitől nem lesz baja.

Leviszi a fogkövet,
Gyógyítja az ínyemet.
Erősíti az immunrendszerem.
Jó illatú lesz a leheletem.
Szabályozza a súlyomat.
Nem nevetnek ki a sportosak.

A kutyának is rágni kell.
Nem csak az embernek.
Ezt mondják az orvosok.
Igazuk van „oh” bizony.
Mert a pempős, puha
Kaja fogkövet hagy biz-a.

Válasszunk mást, olyat.
Ami nem tartalmaz
Tartósító, ízesítő, színező,
Csontliszt, tolliszt, szója,
Sütőipari olajat!
És rendben lesz minden pillanat.”

(Szücsi)

kullancs veszély!
2011.07.12.

Kullancsveszély!

„Támadnak a kullancsok.
Legyek és a szúnyogok.
Szívják a vérem...
Csípnek harapnak.

Nap mint nap.
Menekülnék de hova?
Csepp vagy nyakörv
A nyakamba?

Édes Gazdám
Segíts nekem.
Hisz te sem szereted
Ha így csípnek” .

(Szücsi)

tudás a kutyáknak
2011.07.05.

Tanuljunk együtt!

„Ugrál a kutyám.
Szakad a ruhám...
Menekül minden barát!
Jó lenne ha nem így lenne...

Szánjuk rá az időt.
Tanuljunk együtt, mint azelőtt.
Amikor mi jártunk iskolába.
Minden nap ragadt ránk a.

TUDÁS!

A tudás hatalom.
Ha ügyes és aranyos.
A barátok is szeretik.
„Még irigyelik is.”

A buli megtartható.
A sült husik is fogyaszthatók.
Mindenki jól érzi magát.
Legközelebb már keresik.

Az ám...
HOL VAN AZ A KEDVES TÁRS?”

(Szücsi)

wellness kozmetika
2011.06.29.

Wellness kozmetika

„Minden kedves vendégünknek
Aki a kozmetikában
A sorára vár...
Az ingyenes játszóházunkban.
Az árnyas udvarban.
A többiekkel ugrándozhat.
Kergetőzhet - fogócskázhat.
Mire jól elfárad.
És a szépítkezés végén örömmel
Felszabadultan, tisztán,
Üdén, illatosan.
Az új frizurát bemutatva.
Bújhat a gazdi karjaiba.”

(Szücsi)

Jót evő
2011.06.20.

Legyél te is jót evő!

„Kedves Család!

Ha szeretik a Buksit, Bertát, Lolát, Guccikát ...
Ne etessék olyannal, ami irritál.

Könnyezik és vakarózik,
A füle is folyik.

Hullik a szőre,
És lágyat „tojik”

Nem biztos hogy így kellene.
Hogy beteg legyen?

Ne kezeltessünk.
Hanem inkább megelőzzünk.

Megelőzni mindig jobb.
Kevesebb az Ó! - Ó!

Mitől ilyen a kutyám?
Mitől ilyen a kutyám?

JÓ lenne ha rendben lenne?
Rendben lenne ha mást ehetne!

Kérdezzen ha szeretne.
A válasz megvan szinte mindenre.”

(Szücsi)

toklász
2011.06.14.

Vigyázz, toklász!

„Vigyázzunk a toklásszal!
Sok spániel megjárta.
Vágjuk rövidre a bundáját.

Vizsgáljuk át séta után.
Hónalját és lábujját.
Fülét, farkát, az arcát.

Vegyük a fáradságot.
Mert ha a toklász
bőrön belül kerül.

Átmegy a kutyán
Szinte...
„Észrevétlenül? ”

Aztán kész a baj.
Jaj ! ! !
Jaj ! ! !

Állatorvos kell hozzá.
Hogy megmentsük a
Bundáját ”

(Szücsi)

Kutyaóvoda
2011.06.07.

Kutyaóvoda

„Oviba megy
A „gyermekem”.
Szereti? - Szeret?
Mert az ajtóban rögtön
Otthagy engem.
Fáj...
De tudom szüksége
Van erre.

Tanuljon meg viselkedni.
Ne bántson mást.
És őt se.
Tudja mikor játsszon.
És mikor elég.
Akkor lesznek békés,
Barátságosak az
EB - ék!”

(Szücsi)

Kutyasétáltatás
2011.05.30.

Ki vezet kit?

„Sétál a kutyám...
Velem vagy nélkülem?
Én viszem ŐT vagy Ő visz engem?
Szeretném én...
De nem tehetem?
Tehetetlen vagyok
Mert Ő viszi a fegyvert...
Ahhoz, hogy ÉN
Legyek a (falka) vezér,
Tanulnom kell,
Mert ebből, sosem elég.
Ha szeretnél ügyesebb lenni
Mint a kutyád,
Vár a Buksi Kisállatfarm
Az iskolád.”

(Szücsi)

Wellness kozmetika
2011.05.19.

Buksi kis wellness verse

„Majdnem itt a nyár,
A frizura igazításra vár.
Ha szeretne a „lobonc”
Helyett nyári (báli)
Frizurát.
Keresse a Buksi
Wellness kozmetikát!”

(Szücsi)

vendégkönyv
2011.03.29.

Önök kérték ...

A honlap elindulása óta több vendégünk kérte, hogy szeretné, ha a kis kedvence képe is megjelenhetne a weboldalunkon. Ennek a kérésnek örömmel teszünk eleget. Kérjük, hogy küldjenek olyan képet, amit témája és minősége szerint a legjobbnak ítélnek! Ígérjük, hogy a legeredetibb darabokat közzétesszük a képgalériánkon belül.
Továbbra is arra bíztatjuk Önöket, hogy küldjék el a szolgáltatásainkra ill. a weblapra vonatkozó építő jellegű javaslataikat, véleményüket! Ezeket a beküldött rövid értékeléseket külön Vendégkönyv oldalon fogjuk egy csokorba gyűjteni.
A képeket és a véleményeket az info(kukac)kisallatfarm.hu e-mail címre várjuk.
Köszönjük az együttműködésüket!

kutyaiskola
2011.03.28.

Szerdánként újraindul a kutyaiskola

Közkívánatra minden szerdán 18 órától újraindul a kutyaiskola. Természetesen a régi időpontok változatlanok (szombat és vasárnap 10.30). Szeretettel várjuk régi és új vendégeinket, a tanulni és kikapcsolódni vágyó gazdikat és kutyusokat!

2010.12.29.

Szilveszter - a kutyák, macskák rémálma

A meghitt, bensőséges karácsonyi ünnepek után, az év vége felé közeledve megkezdődik a felhőtlen vigasságok és boldog mulatozások sorozata, amikor a jó hangulatot rendszerint hangoskodással, trombitálással és petárdázással is tovább fokozzuk.
Míg a Szilveszter a legtöbb ember számára a zajos vidámság időszaka, addig házi kedvenceink többsége ilyenkor legszívesebben kimenekülne a világból. A petárdarobbanások a legtöbb kutyából és macskából a földrengés morajához, valamint a villámlás és az égzengés hatásához hasonlóan rettenetes félelmet váltanak ki, és még a legbátrabbakban is azonnal aktiválják a menekülési ösztönt. A legtöbb kisállat ilyenkor nem is tudja betájolni a zajforrást, átmenetileg elveszti tájékozódási képességét, élete védelmében hanyatt-homlok menekül, és igyekszik minél messzebb kerülni a veszedelmes dörejtől.
Néhány egyszerű óvintézkedés betartásával elkerülhető, hogy elszökött kutyánk vagy macskánk Szilveszter után állatmenhelyen, vagy gyepmesteri telepen végezze.

 • Szilveszter környékén, ha tehetjük, a kutyákat, macskákat tartsuk a lakáson belül.
 • Sétálni kizárólag erős pórázon vigyük a mégoly fegyelmezett, és más időszakban megbízható jószágokat is.
 • A zajos időszak átvészelésében sokat segít a kisállatnak, ha néhány napig gyenge nyugtatót kap eledelébe, ám vigyázzunk, mert a humán nyugtató hatástalan, illetve ellenkező hatású lehet.
 • Ne feledkezzünk el kisállatunk mikrochipes megjelöléséről sem! A mikrochip nagymértékben megkönnyíti az állatok azonosítását. Egy ilyen azonosítóval rendelkező elveszett kutya, a megtalálást követően rövid időn belül visszajuttatható a gazdájához. A kutyák bőre alá a mikrochip beültetését az állatorvosok általában már 3-6000 forint körüli összegért elvégzik, ami persze sokkal olcsóbb, mint egy elveszett kutyát keresni, vagy az elkóborlás során megsérült, balesetes kutyát kezeltetni.

Boldog Újévet kívánunk!

2010.12.9.

Nagyon-nagyon-nagyon Kedves Gazdim!!!!!!!!!!!!!!

Azt ugye tudod, hogy a fenyő alatt (ami olyan gyantás illatú, és egy kicsit tüsszögök is tőle) én is mindig szét szoktam nézni, hátha Rám is gondol valaki? Egy új kutyaház, fekhely, különleges eledel, rágcsálnivaló, konzervecske, alutasakos (belc.), új póráz, nyakörv. De ha elviszel sétálni, vagy az iskolába, oviba, játszóházba, kozmetikázni, akkor beérem 1 szájkosárral is. Végül is azt is lehet mutogatni a többieknek, hogy az enyém új.
Persze a veled és a pajtásokkal töltött idő a legszebb az életemben!
KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
Buksi

2010.10.26.

Jön a hideg!?

Védje kedvencét extra hőszigetelt iglu alakú műanyag kutyaházzal! Amerikai űrtechnológiával szigetelt, szellőztetős, páravíz elvezetős. Mosható szőnyeggel és átlátszó ajtóval is lehet fokozni benne a kényelmet. Emellett könnyen tisztítható, fertőtleníthető, nem szívja be a vizet. Rendkívül tetszetős, könnyű és nem kell minden évben újra festeni. :-)

szúnyog invázió
2010.07.08.

Szúnyog invázió

Kedves Gazdám!
Ha szeretsz egy kicsit segíts megszabadulni a szúnyogoktól! Engem egész nap és egész éjszaka (ha kint alszom az udvaron) csípnek a szúnyogok. Azt már láttam hogy te is csapkodod őket. De engem ki fog megvédeni? A szomszéd Morzsi mesélte, vannak olyan nyakörvek és cseppek, amik még a legyeket is elűzik. Ha el tudod viselni a hangját, ultrahangos szúnyog riasztók is szóba jöhetnek.
Kérlek szépen, keresd fel az Imrét, ő a nekünk legkedvezőbb variációt fogja ajánlani! És bármilyen hasznos tanácsra lenne még szükséged őt bátran kérdezheted. Igazán köszönöm!
A te kis HÁZŐRZŐD.

kutya bevásárló kocsival
2010.06.10.

Kutya meleg van!

Tudják azt kedves Gazdik, hogy milyen hirtelen lett nagyon meleg? A kedvencük sokkal jobban érezné magát ha levethethé a téli bundáját. Kánikula ellen javaslom próbálja ki wellness kozmetikánkat! Egy igazi felüdülés minden kutyusnak. Nem egy szűk ketrecben kell várakozni. Hanem hatalmas árnyas udvarban kergetőzhetnek, játszhatnak, szunyókálhatnak a többiekkel együtt. Persze csak akkor ha a Ön úgy dönt meglepi mindennapi társát egy ilyen fantasztikus lehetőséggel. A bentlakó, napközis és ovis társak is nagyon örülnének az új pajtásoknak. Arról nem is beszélve, milyen szép tiszta, kedves, aranyos, felüdült kutyát vihetnének haza. Aki napokig csak hálálkodna az új frizuráért.

kutya bevásárló kocsival
2010.05.14.

Személyigazolvány kutyáknak?

A manapság közszályon forgó vicc szerint tudják, hogy tehetik kutyájukat gyorsan mégokosabbá? Mikrochip beültetéssel. :-)
Mint bizonyára hallottak róla, július elsejétől jogszabály teszi kötelezővé a kedvtelésből tartott kutyák mikrochipes megjelölését Magyarországon. Az egyedi megjelölés, beazonosíthatóság, alapvetően jó gondolat.
Persze számos kérdés is felmerül a témával kapcsolatban. Vajon az elhanyagolt kutyákba ki ülteti be? A beültetés nem olcsó. Ki ellenőrzi a jogszabályok végrehajtását? Félő, hogy hirtelen megemelkedik a kóbor kutyák száma.
Ha szeretné házikedvencébe beültetni, kérjük forduljon az általunk is javasolt állatorvosokhoz, akiknek a listáját a jobb oldali panelen töltheti le!

kutya bevásárló kocsival
2010.04.29.

Ha a kutyánk vásárolna

Kedves Gazdik! Tudják Önök hogy, az egész évben tartó szőrhullás, hasmenés, hiperaktivitás, erős, kellemetlen illatok, mind-mind lehetnek a tartósítószert, ízesítőt, szinező anyagokat, csontlisztet, tolllisztet, szóját és sütőipari olajokat tartalmazó eledelektől?
Pl. Grilles ............ eledel, hatalmas reklámmal a tv-ben.
A megoldás az Ön kezében van! Ha érdekli, szivesen ajánlunk akár olcsóbb, de mindenféleképpen jobb megoldást, amivel a későbbi egészségügyi problémák nagy része is elkerülhető.

kullancs
2010.04.21.

Tavaszi kullancsveszély!

Minden Gazdi igyekszik vigyázni kedvencére. Ebben a szép tavaszi időben rengeteg a kullancs. Ugye Ön sem szeretne a képen látható élősködőre lelni házikedvencében? Manapság sok jó módszer létezik a hatékony védekezésre. Ha segítségre van szüksége, keressen telefonon, vagy személyesen, szívesen ajánlok megfelelő szert a kisállatok védelmében!

megújultunk
2010.03.27.

Megújultunk

Megújult honlapunkon köszöntjük vendégeinket!
Igeeen! Ahogy közeledik a tavasz és a természet új ruhába öltözik, mi is úgy gondoltuk, hogy nem árt egy kis átalakítás honlapunkon. Elsősorban egyszerűbbé, átláthatóbbá szerettük volna tenni weboldalunkat. Bízunk benne, hogy ez a letisztult forma kedvére lesz vendégeinknek!
Hasznos böngészést kívánunk!

XHTML ellenőrzés CSS ellenőrzés