This site will look much better in a browser that supports web standards, but it is accessible to any browser or Internet device.


Harmonia Consort


Ön itt áll: Kezdőlap > (Rólunk) > TagokAz együttes tagjai:

Katona Judit (alt énekes)

Katona Judit

1970-ben születtem Szegeden. A középiskolai évek alatt tanáraim bíztatására kezdtem el énekelni. Érettségi után sikeresen felvételiztem a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar magyar-ének zene szakára, ahol először Bárdi Sándortól sajátíthattam el az éneklés alapjait. Nyaranta részt vettem a Balassagyarmati Nemzetközi Zenei Táborban, Keönch Boldizsár növendékeként. Javaslatára felvételiztem a hollandiai Hogeschool Maastricht Conservatoire-ba, ahol egy szemesztert végeztem el sikeresen. Első diplomám megszerzése után ének tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Főiskolai Kar magánének szakán folytattam, ahol először Sinkó György, majd 1996-ban már D. Szécsi Edit növendékeként diplomáztam. 1989-1998 között tagja voltam a Gyüdi Sándor által vezetett Canticum Kamarakórusnak. 1994-1998 között a Szegedi Nemzeti Színház énekkarában nemcsak a kórus szólamot, hanem számos kisebb operaszerepet énekelhettem. 1998 óta a szegedi Király-König Péter Zeneiskolában tanítok szolfézst és magánéneket. 1989 óta rendszeresen koncertezem, nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is. (Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Németország, Portugália) Repertoáromon elsősorban barokk zeneszerzők művei szerepelnek, de szívesen énekelek a romantikus dalirodalom gyöngyszemeiből. Csak néhányat említve a teljesség igénye nélkül: Purcell: Jöjjetek művészet gyermekei, J. S. Bach: Magnificat, János-passió, kantáták, Handel: Messiás, Vivaldi: Stabat Mater, -egyházi- és világi kantátái, Pergolesi: Stabat Mater, A. Scarlatti: Infirmata vulnerata motetta, Stabat Mater, Mozart: Requiem, Koronázási Mise, Schumann, Schubert, Brahms, Strauss, Wolf dalok

Vissza a lap tetejére

Szél Bernadett (szoprán énekes)

Szél Bernadett

A Harmonia Consort Kamaraegyüttes szólistája vagyok. Szegeden születtem, zenész szülők (édesapám hegedű tanár, édesanyám magánének tanár) három lánya közül én vagyok a középső. Nővérem zongorista lett, húgom óvónő, én pedig 7 év cselló, majd hat év zongora tanulás után egy kis kitérőt tettem, és elvégeztem az óvónőképző szakközépiskolát. Ezután kezdtem el énekelni édesanyámnál (Szél Pálné, Szőke Mária). 1985-ben felvételiztem a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Főiskolai Karára, ahol Sinkó György tanított. 1988-ban végeztem, majd ebben az évben megszületett a fiam, 1 évvel később a lányom. 1982-től tagja voltam a Gyüdi Sándor által vezetett Canticum Kamarakórusnak, ahonnan oratórium szólista karrierem elindult. Számos barokk kantátát, egyházi művet, klasszikus- és romantikus oratórium szoprán szólóját énekeltem és énekelem mind a mai napig. Rendszeresen koncertezem itthon és külföldön. Többször koncerteztem Németországban, Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában, Nagy-Britanniában, Andorrában. A barokk kamarazene nagyon közel áll hozzám, úgy érzem ebben a műfajban tudok igazán felszabadultan, örömmel muzsikálni. Remélem örömet tudok szerezni a hallgatóságnak munkámmal.

Vissza a lap tetejére

Szegszárdy Bernadett (hegedű)

T. Szegszárdy Bernadett

Hegedülni 5 évesen a Kecskeméti Állami Zeneiskolában kezdtem, közép-és felsőfokú tanulmányaimat azonban már Szegeden a Konzervatóriumban, majd az SZTE Zeneművészeti Főiskolai Karán végeztem hegedűtanár-kamaraművész kitűnő diplomával. Művésztanáraim voltak: Szűcs Mihály, Szecsődi Ferenc, Várnagy Lajos. Kamarazene tanáraim voltak: Huszár Lajos, Weninger Richárd. Ugyanakkor sokat köszönhetek Vántus Istvánnak. 1984-től a Weiner Kamarazenekar tagja és szólamvezetője vagyok. Számos hazai és külföldi koncerten veszünk részt. Rendszeresen koncertezünk Svájcban és Franciaországban. Zenekari- és hangszeres szólistaként többször vettem rész filharmóniai koncerteken. Több CD, audio- és videokazetta felvételén közreműködtem. Szerencsém volt számos nemzetközi rangú szólistával együtt koncertezni, mint például: Frankl Péterrel, Fischer Annieval, Ruggero Ricci-vel, Szenthelyi Miklóssal, Ruha Istvánnal, Iván Ildikóval, Matúz Istvánnal, Bartók Vonósnégyessel. Zenekari munkámmal párhuzamosan 1988 óta a szegedi Király-König Péter Zeneiskola főállású hegedű tanára vagyok. A kamarázás, hegedülés az életem mozgatórugója. Minden zenei műfajt kedvelek és nyitott is vagyok irányukba. Mottóm: " A zenét nem előadni, hanem SZOLGÁLNI kell. "

Vissza a lap tetejére

Aradi Mária (hegedű)

Aradi Mária

1965-ben születtem Szegeden, itt végeztem tanulmányaimat, 1986-ban diplomáztam a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Főiskolai Karán Várnagy Lajos növendékeként. Hegedűsként a Szegedi Szimfonikus Zenekarban dolgozom, de emellett szabadidőmben, több kamaraegyüttesben játszom több hangszeren: 2002-től: Harmonia Consort 2000-től: Grand Gilé vonósnégyes Suzuki Vonósegyüttes, Újszegedi Templom Zenei Kör, Szt. Rókus templom ének- és zenekara. E sokszínű zenei palettából látszik, hogy mindenféle stílust szívesen játszom a régizenétől kezdve a romantikán és a XX. századi muzsikán át a mai komoly- és könnyűzenéig. Érdeklődési körömhöz tartoznak a zenetörténeti olvasmányok, az irodalom és a kultúra egyéb területei, valamint a spanyol nyelv és kultúra.

Vissza a lap tetejére

Behán Zsuzsanna (brácsa)

Behán Zsuzsa

1975-ben születtem Orosházán. 6 évesen kezdtem hegedülni Újházy Lászlónénál, majd Románné Papp Katalinnál a mostani SZTE Zeneművészeti Kar elődintézményének előkészítő tagozatán. Középiskolás éveim is itt teltek. Brácsát a konzervatórium utolsó évében vettem először kezembe, ekkor annyira megragadott a hangszer hangja, hogy rögtön beiratkoztam Behán Pálhoz. Főiskolára már mélyhegedű szakra jelentkeztem, ahová fel is vettek. Ezzel egyidőben bekerültem a Musica Parlante Kamarazenekarba, Meszlényi László tanár úr "keze alá". Behán Pálnak és Meszlényi Lászlónak köszönhetem mindazt, amit megtanultam és elértem, tőlük lestem el a kamrazenélés és a barokk muzsika fortélyait. A Musica Parlante Kamarazenekarral itthon és több európai országban is sikeres koncerteket adtunk. A legemlékezetesebbek Spanyolországhoz és Norvégiához fűződnek. Mégsem ezeket emelném ki, hanem az igényes, beszédszerű örömzenélést, ami áthatotta a zenekar munkáját. A főiskolán tanultam viola da gambázni is és tagja voltam a Massaino Consort nevű régizene együttesnek. 1997-ben diplomáztam. Rendszeresen járok Németországba, mivel tagja vagyok a Kammerorchester der Uni Regensburg-nak, ami főleg fiatalokból álló kamarazenekar, vezetőnk Graham Buckland.

Vissza a lap tetejére

Szabó Anikó (csembaló)

Szabó Anikó

1970-ben születtem Kecskeméten. Komolyabban zongorázni Iglódi Évánál kezdtem, majd a Tömörkény István Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségiztem Szegeden, Lucz Ilona növendékeként. Ezután jó pár évre abbahagytam a zenetanulást, és magyar-történelem szakon bölcsészdiplomát szereztem. Közben csembalózásra adtam a fejem, először Dobozy Borbálánál majd Ratkó Ágnesnél tanultam. 1998-ban diplomáztam régizene-csembaló szakon a Szegedi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. 1998-1999-ben havi-kéthavi rendszerességgel jártam a Dresdner Akademie für Alte Musik által tartott posztgraduális képzésre, természetesen abból a célból, hogy elmélyítsem elméleti és hangszeres tudásomat. Hat éve dolgozom Szegeden a Konzervatórimban, a Régizene Tanszak munkájában veszek részt, elsősorban "korrepetítorként". Jelenleg a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián tanulok, kiegészítő csembaló szakos hallgatóként, tanárom Horváth Anikó.

Vissza a lap tetejére

Czéh Ágnes (cselló)

Czéh Ágnes

Zenei tanulmányaimat Békéscsabán kezdtem. 1992-ben Szegeden a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szereztem diplomát Sin Katalin osztályában. 1998 és 2002 között a Dresdner Akademie für Alte Musik hallgatójaként barokk cselló szakon folytattam tanulmányaimat. Barokk csellistaként részt vettem Simon Standage, Nicholas Parle és Jaap ter Linden kurzusain. Rendszeresen közreműködtem különböző kamaraegyüttesek koncertjein és lemezfelvételein (Capella Savaria, Orfeo Zenekar, Solamente Naturali, Capriccio Basel). 11 évig tanítottam a budapesti Tóth Aladár Zeneiskolában, jelenleg a szegedi Király-König Péter Zeneiskola tanára vagyok. A tanítás mellett egyre többet koncertezem, elsősorban a Harmonia Consort Kamaraegyüttessel.

Vissza a lap tetejére

Iglódi Éva (orgona, csembaló)

Iglódi Éva

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Főiskolai Karán végeztem Bódás Péter tanítványaként. Friss zongoratanári diplomámmal Kecskeméten kezdtem tanítani, majd 10 év múlva a szentendrei zeneiskolában folytattam a munkát. Jelenleg a szegedi Király- König Péter Zeneiskola tanára vagyok. Autodidakta módon tanultam furulyázni és alapító tagja voltam a kecskeméti Reneszánsz Consortnak, mint blockflőtés és ütőhangszeres. Később Budapestre költözve tagja voltam a Czidra László vezette Camerata Hungarica együttesnek. Közreműködtem hangversenykörútjaikon, Tv- és rádió felvételeiken, furulyán és ütőhangszereken. 1992-ben költöztünk Szegedre és életemből -úgy tűnik- nem maradhat ki a "régizene". A 2002 óta működő Harmonia Consortban most csembalistaként, continuo-játékosként szolgálom a szívemhez legközelebb álló zenei kort.

Vissza a lap tetejére

Csala Éva (cselló)

Csala Éva

Fehérgyarmaton születtem 1980-ban. A ceglédi Zeneiskolában kezdtem csellót tanulni Balog Zsuzsa tanárnőnél. Az általa alapított Cselló együttesben szerettem meg a zenekari muzsikálást, az itt szerzett élmény és lelkesedés végig kísért életem folyamán. Később Debrecenbe kerültem. Kaszanyitzky András felkészítésével felvételiztem a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Molnár Zsoltnál tanultam. Érettségit követően a Szegedi Tudomány Egyetem Konzervatóriumában folytattam zenei tanulmányaimat. 2003-ban diplomáztam Velez Alekszandra és Sin Katalin növendékeként. Főiskolai éveim alatt a zenekar és kamarazene párhuzamosan jelen volt az életemben. Ennek is köszönhetően 2002-2004-ig a szegedi Weiner Leó Kamarazenekar tagja és szólamvezetője lehettem. Ezt követően a Szegedi Szimfonikus Zenekar munkájában vettem részt, ahol számos kiemelkedő karmester, többek között Renato Palumbo, Roberto Rizzi Brignoli, José Miguel Rodilla, Kesselyák Gergely és Gyüdi Sándor vezénylete alatt játszhattam az opera és oratórium irodalom remekműveit. Ezután egy számomra sokat jelentő időszakot töltöttem a Fricsay Vonósnégyes tagjaként. Jelenleg a Szegedi Kamarazenekar tagja vagyok. Az együttessel rendszeresen fellépünk filharmóniai koncerteken, hazai és külföldi városokban. A régi zene iránti érdeklődésemet a főiskolai évek alatt Meszlényi László és Kovács Gábor keltette fel. Barokk és reneszánsz irányú tapasztalataimat Ute Adler, Krommer Lúcia, Simon Standage és Anneke Boeke mesterkurzusain volt alkalmam bővíteni. Ezek a műhelyek alkalmat adtak arra is, hogy ne csak a zenét, de az életritmust is átvegyük. Igaz és tiszta értékeket közvetítenek virtuózan rohanó világunkban. Nagy örömömre szolgált, amikor meghívtak a Harmonia Consort együttesbe.

Vissza a lap tetejére

Kedves Látogatónk!

Reméljük mindent könnyen megtalál, amit a Harmonia Consorttal kapcsolatban tudni szeretne. A menü segít eligazodni. Ha valamit mégsem találna, használja a fenti keresőt, amely a Google jóvoltából a teljes honlap taralmában keres.

Amennyiben a következő koncertjeink érdeklik a Hírek/Friss rovatunkban mindig megtalálja.

Ha kérdése van az együttessel kapcsoltban, küldjön e-mailt a Harmonia Consort címére. Ha a honlappal kapcsolatban van észrevétele, javaslata, írjon a készítőnek. Eredményes böngészést!

Harmonia Consort