This site will look much better in a browser that supports web standards, but it is accessible to any browser or Internet device.


Harmonia Consort


Ön itt áll: Kezdőlap > (Rólunk) > TörténetA Harmonia Consort bemutatása

zenélő nők

A Harmonia Consort barokk kamaraegyüttes 2002-ben alakult. Az egyesületi formát 2003. novemberében vette fel. Megalakulásunk célja, hogy egy új színfolt legyünk Szeged város zenei életében. Szeretnénk, ha minél szélesebb réteggel szerettetnénk meg a klasszikus kamarazenét városunkban.

Az együttes felállása nem szokványos, mert a megszokott vonósnégyesforma mellett megtalálható állandó szereplőként az orgona-csembaló continuo és a két énekes szólista (szoprán, alt). Ez a ritka formáció is lehetővé teszi, hogy minél színesebb, változatosabb műsorral állítsuk össze koncertjeinket.

Repertoárunkon elsősorban barokk zeneszerzők művei szerepelnek, de szívesen kalandozunk más korszakokba is.

Az együttes tagjai közül néhányan zeneiskolai tanárok vagyunk, ezért mindennapi feladatunk, hogy a fiatal nemzedéket a zene szeretetére és élvezetére neveljük.

Koncertjeinkkel szeretnénk zenei ízlésüket formálni és ugyanakkor példát mutatni a jövő muzsikusai számára. Hisszük, hogy csak úgy lehet jó utánpótlást nevelni, ha mi magunk hangversenyeinkkel hitelessé tesszük mindazt, amit tanítunk.


Kedves Látogatónk!

Reméljük mindent könnyen megtalál, amit a Harmonia Consorttal kapcsolatban tudni szeretne. A menü segít eligazodni. Ha valamit mégsem találna, használja a fenti keresőt, amely a Google jóvoltából a teljes honlap taralmában keres.

Amennyiben a következő koncertjeink érdeklik a Hírek/Friss rovatunkban mindig megtalálja.

Ha kérdése van az együttessel kapcsoltban, küldjön e-mailt a Harmonia Consort címére. Ha a honlappal kapcsolatban van észrevétele, javaslata, írjon a készítőnek. Eredményes böngészést!

Harmonia Consort