This site will look much better in a browser that supports web standards, but it is accessible to any browser or Internet device.


Harmonia Consort


Ön itt áll: Kezdőlap > (Hírek) > TervekTávolabbi terveink

csembaló
  • A 2004/2005-ös évadban szeretnénk egy négy koncertből álló sorozatot létrehozni, ahol magyar, angol, német és olasz barokk zeneszerzők műveinek bemutatásával tágabb képet adhatnák a zeneszerzők munkásságáról, a területek zenei sajátosságairól. Mint, ahogy eddig minden koncertünkön, ezeken a hangversenyeken is rövid zenetörténeti áttekintés vezetné be a muzsikaszót, ahol a laikus hallgatónak is érthetővé válna mindaz, ami a "vájt fülűek" számára természetes.
  • Ezekről a koncertekről hangfelvételt is szeretnénk készíteni, amelyek egy, vagy több készülőben lévő CD anyagává válhatna.
  • Műsorválasztásunkkor arra törekszünk, hogy érdekes és igényes programot állítsunk össze, és szívesen játszunk vendégszólistákkal, hogy velük együtt minél szélesebb területét tudjuk bemutatni a klasszikus zeneirodalomnak.
  • Jelenleg az együttes tagjai többnyire modern hangszereken játszanak. Az álltalunk megszólaltatott korszakok zenéinek megszólaltatásához ideálisabb lenne régi, kópia, vagy átalakított hangszer. Anyagi legetőségeink fügvényében szeretnénk a hangszerparkunkat ebben a szellemben átalakítani
  • Koncertjeinken törekszünk a kornak megfelelő, stílusos előadásmódra, melyet kurzusokon, nemzetközi rangú régizenei együttesek hangfelvételét hallgatva szeretnénk mind tökéletesebbé tenni.
  • Az egységes arculat kialakításához nemcsak egyszerű koncertruhákat, hanem a korank megfelelő fellépő öltözéket is szeretnénk készíttetni, vagy kölcsönözni. Esetleg támogatás formájában megvalósítani.
  • Távolabbi célkitűzéseink között szerepel barokk operák előadása több együttessel kooperálva. Ezzel kapcsolatban már folynak tárgyalások más régizenei együttesek vezetőivel.
  • Mivel mindannyian szegediek vagyunk, szeretnénk a város elismerését is kivívni magunknak és országszerte, illetve ha van lehetőség, határon túl is szeretnénk képviselni városunkat egy-egy rangosabb fesztiválon, bemutatkozni a nagyvilágnak.

Kedves Látogatónk!

Reméljük mindent könnyen megtalál, amit a Harmonia Consorttal kapcsolatban tudni szeretne. A menü segít eligazodni. Ha valamit mégsem találna, használja a fenti keresőt, amely a Google jóvoltából a teljes honlap taralmában keres.

Amennyiben a következő koncertjeink érdeklik a Hírek/Friss rovatunkban mindig megtalálja.

Ha kérdése van az együttessel kapcsoltban, küldjön e-mailt a Harmonia Consort címére. Ha a honlappal kapcsolatban van észrevétele, javaslata, írjon a készítőnek. Eredményes böngészést!

Harmonia Consort